woensdag 7 maart 2018

Christa: weer verliefd op haar loveseat


Zo net voor de feestdagen in het vorige jaar kreeg ik een vraag van Christa of ik iets voor haar loveseat kon betekenen. Ze had hem nu twee jaar en was mooi roomwit toen ze hem kocht. Was ja, want inmiddels zag de heerlijk brede stoel er anders uit. Het gebruik had flink wat sporen achter gelaten; de uurtjes opgekruld gamen van je zoon in de stoel met per ongeluk zijn schoenen nog aan, of het glaasje rode wijn op die handige brede leuning tijdens een filmavond, verraadden niets. 


De loveseat van Christa met sporen van uren chill-plezier

Even wassen in de wasmachine of met de hand was helaas geen optie, want de bekleding zat vastgeklonken.
We kwamen tot de oplossing om een strakke hoes te maken die wel in de wasmachine zou kunnen. Het rugkussen en zitkussen kreeg een eigen hoes.

Na wat speurwerk vonden we een stof die heel dicht bij de originele stof kwam. Nevada Sand, een lekker sterke stof en…. uitwasbaar!


Nevada Sand; een sterke en uitwasbare stof... 

Ondertussen had het belangrijkste al plaatsgevonden. Het opmeten van de stoel en de kussens. De lengte, de breedte, waar zitten bochtjes, extra stiksels, waar moet het klittenband komen die de kussens op zijn plaats houden, hoe loopt dat hoekje bovenop. Ja, ja, meten is weten en voorkomt tig keer op en neer rijden naar Christa om nog wat te passen…


.... Meten is weten....


Het is een grote stoel. Een kleine 135 cm breed en 75 cm diep. Geen wonder dat hij er zo uitzag! Echt een heerlijkheid om met je lief in te kruipen op een koude en donkere avond.
Bijna 8 meter stof ging erin. En na een kort bezoekje bij Christa om een moeilijk hoekje in de hoes te controleren kon het logo van Isa en Bila erop. De finishing touch. Voor mij altijd weer een momentje na zoveel meters achter de naaimachine.

Nou.
En zo is hij geworden….

 
de loveseat van Christa in zijn nieuwe hoedanigheid


De achterzijde...


Zijaanzicht....


De kussens van de loveseat zijn voorzien van een eigen hoes..

Sommige delen zijn extra doorgestikt, exact als bij het origineel..

Een schone lei voor vlekkeloze chilmomenten...


Heb jij ook een bank of een stoel in huis die zoooo lekker zit, maar waar je je bezoek liever niet in laat zitten. Laat het me weten en wellicht kan ik je helpen om je meubel een te faceliften…
Onder het mom van #durf te vragen: isaenbila@gmail.com of app me: 06-47 45 02 49.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten