zaterdag 24 maart 2018

Jogpants by Isa en Bila; de broek die je niet meer uit wil


Steeds vaker zag ik ze. Van die fijne joggingbroeken. Niet van die wijde zoals we van vroeger kennen, maar strakkere. Eigenlijk een gewone broek maar dan van joggingstof. Mijn jongens vroegen er ook naar. Kindjes uit de klas hadden zulke gave broeken… Maar om nou je kind in een joggingbroek naar school te sturen, ik wist het nog zo net niet...
Na wat gegoogle en een beetje surfen op Pinterest kwam ik erg leuke en stoere foto’s van jongens in jogpants (zo heten deze broeken) tegen. Toch maar eens proberen, dacht ik.

Afbeeldingsresultaat voor groep kids jogpants

foto: kendalljenner
De eerste broeken waren van zwarte joggingstof… en scoorden meteen! “Mahaammm, is mijn zachte zwarte broek al gewassen” Wat een succes! Dat smaakte naar meer, dus op met de jongetjes naar de stoffenwinkel om stofjes uit te zoeken.  Het was echt fantastisch om te zien hoe mijn mannetjes (6 en 8 jaar oud) uit al die rollen stof een keuze konden maken voor hun nieuwe te vette broek. Als ware stylisten liepen ze keurend rond en wisten vrij snel welke stof het moest worden.
keuzes maken...
De oudste koos een okergeel stof met grijze sterren, de jongste een bruine jogging met een berenprint erop. Superleuk. Om de broeken niet te pyjama-achtig te laten worden hebben we voor ieder nog een bijpassend effen stofje erbij gekozen (dat mocht mama doen).


De oudste in zijn okergele jogpants met sterren


De sterren en de tegenkleur goed zichtbaar...


Ook met koud winterweer de meest favoriete broek!
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ik kan je vertellen: de broeken zijn (bij wijze van spreken) niet uit geweest. Ja, om te wassen dus even snel (bijkomende fantastischheid: de broeken zijn ook zo droog!) Ongelofelijk!  “Ik wil al mijn broeken wel zo, mam! Zo lekker warm, zo lekker zacht.”
Ondertussen zijn de sporen van het vele dragen zichtbaar geworden (ja, weer die knieƫn). Op zich niet erg want we gaan ook richting lente /zomer en dan is zomerjogging (iets dunnere stof) prettiger. Maar wat een dankbare investering was dit!


De jongste in zijn 'berenbroek'


Met coole zakken op de billen...

Nichtje Ella had de broeken ook gezien. Bij haar neefjes, maar ook bij klasgenootjes en in de winkel. Helaas kwam zij teleurgesteld thuis. De broeken pasten niet. Ze waren of te wijd maar lang genoeg, of strak genoeg maar veel te kort. Haar mooie sportieve lange benen en smalle heupen verdronken in de jogpants uit de winkel. En zo maakte ik een broek op maat voor Ella. Best spannend (ze woont namelijk ver weg en even passen kon niet), maar ook hier… eenmaal aan is enkel nog maar uitdoen om te wassen. Wat een geluk zag ik in haar ogen en wat stond hij leuk. Licht grijze joggingstof met turquoise ananasjes erop die glitteren. Echt een stoere meidenbroek.


Turquoise ananasjes met glitters....


En ook Ella heeft grote zakken achterop


Ella in haar nopjes op haar pennyboard

En zo dacht ik: er zijn vast meer kindjes die een unieke en te gekke broek voor deze zomer willen. Een broek die echt past en die heerlijk zit. Een broek die niemand anders heeft!
Daarom staan ze vanaf vandaag in de winkel van Isa en Bila. Met exemplaren die al gemaakt zijn en snel leverbaar, maar ook maatwerkbroeken. Neem snel een kijkje in de winkel naar de modellen of ga me volgen op Instagram/ Pinterest en/of Facebook. Zodra er weer een broek af is, of ik heb nieuwe stoffen gekocht, ben je op de hoogte.
Wil je reageren naar aanleiding van dit bericht of heb je een vraag, dan kan dat via dit emailadres: isaenbila@gmail.com
Fijne dag!
Liefs, Angelique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten