Het thema ‘Bakkerij’ in de klas van Zepp was spontaan ontstaan.
Een paar maandagen terug bracht een
klasgenootje een zelfgebakken taart mee naar school. Daar werd stevig van gesmuld en het
enthousiasme bleek groot. In een paar dagen zag je de klas veranderen in een
heus bakkerijtje. Een toonbank met een gezellige luifel, een zelfgemaakt
oventje van een doos, zelfgeknutselde taartjes van papier met slagroom (watten),
zelfgebakken koekjes, broodjes en croissants, bakboeken, bakspullen en niet te
vergeten de belettering op de ramen!
Echt heel leuk.
Op dinsdagavond komen opa en oma altijd koffie drinken.
Oma had iets lekkers gemaakt en wij mochten proeven. Zepp vertelde oma trots over
de bakkerij in de klas. Je moet weten dat oma zelf haar eigen
bakkerijtje heeft: Inga's Passie en dus de heerlijkste dingen
maakt. Dat koffie drinken op dinsdagavond is voor Zepp en Djim dus een dubbel feestje.
Gevat door het enthousiasme van Zepp bood oma aan om eens
iets in de klas te vertellen over het bakken van taarten, cake en brood. En zo
gezegd, zo gedaan. Op donderdagochtend werd oma al aangekondigd op het
digibord:
Allereerst vertelde ze over de kleren van een bakker en
iedereen mocht even aan die blauw-wit geblokte broek voelen. Ondertussen
vertelde ze verder over haar bakkerijtje, haar diploma’s en de materialen die
ze gebruikt bij het bakken.
Zo liet ze het verschil zien tussen de mixer waar mama’s
het cakebeslag mee mixen en dat van een taartenbakker. Deze is echt heel
groot!
En zo ook de oven. In deze oven passen vijf appeltaarten tegelijk!
En in
de koelkast liggen alleen maar koekjes, broodjes, gebakjes, taarten en deeg. En
geen groenten, appels, yoghurt of ijsjes.
En zoals wij thuis ook regelmatig verrast worden met proeverijen,
zo mochten de kindjes in de klas ook proeven. Van een echte chocoladetaart
mocht iedereen een stukje afbreken en dat werd serieus gekeurd. Hmmm… lekker!
Zelfs juf Anke kwam nog even snoepen. ‘G o d d e l i j k ! ‘ vond ze hem!
Tot slot konden de kindjes nog vragen stellen, en daar
waren hele goeie bij:
Wat heb je allemaal nodig om een cake te bakken?
Wat is het verschil tussen een taart en een vlaai?
Zit er echte chocola in de chocoladetaart?
Als afsluiting was er voor iedereen nog een cakeje in een
gezellig vormpje.
En kreeg juf Nicole nog een schaaltje vers gemaakte noga om de
volgende dag op te smullen.
Als bedankje kreeg de taartenbakster een mooie knutsel
die de kindjes gemaakt hadden.
Deze hangt nu mooi in de bakkerij te pronken.
Ben je benieuwd geraakt hoe de overheerlijk de
versgebakken appeltaart van Inga’s Passie smaakt? Hij is te proeven bij eetcafe
Mozes op de Hovel. De gebakjes, bolussen of truffels van Inga’s Passie zijn te
zien op haar website en telefonisch te bestellen (06-40 75 04 77). Gauw kijken!
Ik vind 't leuk als je wilt reageren op dit artikel.
Vragen stellen kan ook: angeliqueversteeg@home.nl.
Groetjesssss,
Angelique Versteeg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten