donderdag 21 mei 2015

Hoe kun je allemaal op vakantie?

Het begon allemaal met de vraag: 'Hoe kun je allemaal op vakantie?' In een hotel, in een huisje, met het vliegtuig, met de auto en een vouwwagen, met een tentje, lopend of met de fiets.... Ik keek recht in vier ongelovige ogen. Het was duidelijk, deze vraag moest beleefd worden. En zo deden we met Hemelvaart een fiets-kampeer-tocht. Beetje sfeer proeven, niet te ver en vooral voldoende tijd om de energie kwijt te kunnen!
Ik had toevallig net een atlasje gekocht met daarin alle fietsroutes en fietsknooppunten. Dat is wel fijn opgezet. Vroeger fietste je een route, nu kun je zelf je tocht bepalen en van de ene route overschakelen naar de andere (fietsknooppunt). Kan niet missen!
Ik wilde ongeveer een uurtje of twee fietsen per dag en met een bepakte bakfiets zou dat dan tussen de 10 en 15 kilometer worden.  Atlasje erbij en gekeken waar je dan zo uitkomt met die afstand. We gingen naar de Oost: Moergestel - Oirschot - Best/Oirschot - naar huis. De eerste twee dagen zou bestaan uit fietsen, veel zien, picknicken, fietsen, naar de camping, tent opzetten en spelen. De derde dag wilde ik naar Dippie Doe rijden in Best. Kort stukje fietsen, tent en spullen zouden dan op de camping in Oirschot blijven en de hele dag bij Dippie Doe spelen, spelen, spelen en nog eens spelen. De vierde dag zou bestaan uit opbreken van ons 'kampement' en naar huis fietsen met onderweg een picknick.
Prachtig vonden mijn mannetjes het, ze konden niet wachten... Maar de reacties in mijn omgeving spraken boekdelen: 'Zou je dat wel doen?', 'Ze geven heel slecht weer af hoor de komende dagen, koud en regen...' Heel lief allemaal die bezorgdheid, maar we besloten om toch te gaan.....
Op internet nog naar kindvriendelijke campings gezocht (eis: aanwezigheid van een fijne speeltuin), gebeld naar de beschikbaarheid en een paklijst gemaakt want we kunnen niet alles meenemen, maar iets vergeten is ook niet handig...

Dag 1.Rond half een pikten we de fietsroute op op het fietspad naar Hilvarenbeek, daar kwamen we nummer 37 tegen. Daarna volgden we 6 - 5 - 10 - 12 met onderweg onze eerste picknick aan het kanaal met heerlijke zelfgebakken broodjes van oma.
In Moergestel zijn we naar minicamping De Bosfazant gereden, aan de westkant van het dorp. Een gastvrije beheerder bracht ons naar onze plaats. Een echte, net als de caracans en de grote tenten (terwijl we om een trekkersplek gevraagd hadden). Uit de wind, vol in de zon en met uitzicht op de speeltuin en maar 10 meter lopen! Perfect!
Tentje opzetten, (self inflatable) matjes uitrollen, slaapzakken erin en even tijd voor een theetje. Het was immers vier uur.Voor het avondeten had ik tortillapannekoekjes meegenomen. Gehakt bakken, groente meestoven, kruiden en tomatensaus erbij en even opwarmen. De pannekoekjes zijn op de brander zo warm, dus in no time zaten we lekker te eten in het zonnetje voor ons tentje. En iedereen op de camping wist dat we 'pannekoekjes'gingen eten. Dat hadden de twee koeriers inmiddels al rondverteld!
Tegen zeven uur begon het voorzichtig te miezeren en hebben we afgewassen in het nieuwe toiletgebouw en tandengepoetst ed. Om acht uur lagen de jongetjes in bed. Ik ook trouwens omdat dat de warmste optie was en.... er was een zeer sterk Wifi-signaal. Dus heerlijk liggen surfen met de regen tikkend op het doek....


Dag 2.
Zes uur was de eerste wakker. Even wennen allemaal. Plassen. Ik had (gelukkig) als enige 'luxe' een potje meegenomen. Maar ja, wel iedereen wakker. De heren zoet kunnen houden met hun nieuwe tijdschrift.
Het was een stralende dag. heerlijk. Buiten ontbeten en terwijl de boys daarna de speeltuin verder verkenden (en een mega dik varken ontdekten)  heb ik al onze bezittingen weer ingepakt en opgeborgen in de  bakfiets.Rond elf uur reden we weg richting het centrum van Moergestel om de route weer op te pikken en voor nog wat kleine boodschapjes als brood en fruit.
Van het westen van Moergestel reden we met de klok mee om het dorp en pikten daar route 13 op. Vervolgens 79 -85. Dit was een heel mooi stuk met veel mooie kronkelende slootjes en gul bloeiende kanten.We bleken op de rand van de Oisterwijkse bossen, De Campina te rijden met loof - en dennenbomen. Heerlijke geuren!
Van 85 reden we naar 22 - 86 - 09 - 21 en we kwamen via de noordkant Oirschot binnen en reden eigenlijk zo minicamping De Bocht op waar we twee nachten zouden blijven.
Ook hier een fijne ontvangst en een leuk speeltuintje waar Zepp en Djim meteen op inspectie gingen. De rest van het dagprogramma was eigenlijk wel vergelijkbaar met gisteren, alleen aten we nasi en had ik op deze camping geen internet. Maar met een fijn haakwerkje is de avond ook zo op scheut...

Dag 3.
Zeven uur. Beter!!! Maar.... tik tik tikkerdetik... het miezerde. Dat werd binnen ontbijten en binnen
spelen bij Dippie Doe want het zou rond vier uur pas opklaren...  Maar voor de jongens leerzaam: in de tent ontbijten kan ook en je mag niet aan het tentdoek komen als het regent ivm lekkages. Moeilijk!!!Rond tien uur reden we langs het kanaal naar Dippie Doe; een groot speelcentrum met speelkooien en kermisachtige attracties.Mooie route, zo langs het water en omdat het nat weer was, floten de vogels de longen uit hun lijf.Super! En.... we troffen een binnenvaartschip!Die voer langzamer dan wij op de fiets, dat hadden de jongens niet verwacht. En bruggen! En vliegtuigen die net opstegen en dus groot waren!


's Avonds , weer terug in Oirschot , hebben we frietjes gegeten om onze vakantie af te sluiten want morgen rijden we weer terug. En als verrassing kwamen opa en oma 'echte' koffie brengen op de camping. Feest compleet!

Dag 4.
Half acht en de zon schijnt. Top! Lekker buiten ontbijten op de picknicktafel die het trekkersveldje rijk is. Pure luxe!Elf uur klokslag reden we het terrein af, huiswaarts. We reden door het centrum van Oirschot vanwaar we richting het kanaal reden. In westelijke richting. Nummer 23.Nummer 3 stuurde ons door het bos naar Diessen. Hier hebben we de route even losgelaten en zijn via de Oirschotsedijk naar het centrum gereden en via de Beekseweg naar Hilvarenbeek. Daar hebben we de fietsroute weer opgepakt. Reden voor dit inkorten was het afgesproken aantal kilometers wat we per dag zouden fietsen. En zeker op zo'n laatste dag. Je wil dan gewoon naar huis.
In Hilvarenbeek pakten we dus route 38 op en hebben we nog even gepicknicked in een vers gemaaid weiland. Dat werd ineens even spannend want de hond van de boerderij aan de overkant kwam even poolshoogte nemen en ging vervolgens voor de 'uitgang van het weiland' liggen!Maar gelukkig vertrok hij ook weer even later....
Tot slot nummer 36. Door het bos, door Gorp, gehuchtje in het landgoed van Gorp en Roovert.'Onze achertuin'. Zo mooi.
En dan..... zie je de skyline van Goirle: de kerk, de fabriek van de familie van Puyenbroek, de paardjes... home sweet home!Dit was een reisverslagje van onze fiets-kampeer-tocht. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om het ok eens te doen. Het maakt enorm indruk op je kindjes. De mijne hebben het er nu nog over!!!
Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat....
Groetjessss,
Angelique  

 

 

 

  

 

  

 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten