donderdag 3 november 2016

Tijd voor avontuur


Zoals velen weten stond ik met Isa en Bila zondag jongstleden op de lifestylemarket van de Dwalerij met met onder andere sjawls, cols, woondekens en… de bear-ear-hoody. 


Het was een mooie dag en de reacties op de gebreide en gehaakte winteressentials waren goed. Van een reactie was ik zeer verrast. Het was een jong stel van rond de twintig en ze riepen enthousiast: ‘Kijk, de muts van Finn!’ Ik ging erop in omdat ik dacht dat een bekende van hun ook zo’n gehaakte muts had, maar het was heel anders!

Finn, is een personage in tekenfilmserie 'Tijd voor avontuur' en die draagt een witte hoody met…. berenoren! Geweldig! 


Tijd voor Avontuur (oorspronkelijke Engelstalige titel: Adventure Time) is een Amerikaanse tekenfilmserie die in Nederland wordt uitgezonden door Cartoon Network. Inmiddels zijn er als 7 seizoenen uit! Deze serie gaat over de belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. Samen beleven zij vele avonturen in het Land van Ooo, dat bevolkt wordt door magische wezens en prinsessen. Hoewel de reeks opgevat is als een komische serie voor een jong publiek, bevat het veel verwijzingen naar meer volwassen onderwerpen, waarvan enkelen uit de Nederlandstalige versie zijn geknipt. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar mutanten en magie zijn ontstaan en vrijwel alles mogelijk is. Dit komt door de Paddenstoel Oorlog, een nucleaire oorlog die ongeveer duizend jaar voor het begin van de serie plaatsvond en het merendeel van de mensheid uitroeide. Dit is de reden waarom Finn bekendstaat als de laatste mens in Ooo.

Finn is dus de hoofdpersoon. Hij is een jongen die dol is op het beleven van avontuur. 
Hij is meegenomen door de ouders van Jake, en daarom is de magische hond niet alleen zijn beste vriend, maar tevens zijn broer. Finn houdt van "mensen helpen" en heeft een oogje op prinses Bubbelien.
Jake is een gele hond die Finn vaak raad geeft maar ook stiekem een slecht verleden heeft. Daarnaast is hij een magische hond die zichzelf kan uitrekken en in onmogelijke bochten wringen. Hij is zeer muzikaal (altviool), nogal lui en houdt veel van eten (burritos). Vroeger deed Jake aan misdaad, en hoorde zelfs bij een gang, maar toen hij later inzag dat het fout was is hij snel gestopt. Hij heeft 5 kinderen samen met zijn vriendin, ze heten Jake jr., Viola, T.V., Charlie & Kim Kil Whan.

Nou jaaaa… wie had dat gedacht! En dat betekent meteen dat mijn twee jongens van bijna 5 en 7 hartstikke ongelijk hebben: de bear-ear-hoodie is niet alleen voor meisjes! Zo’n bear-ear-hoodie is dus ook voor boys. Avontuurlijke boys!
Benieuwd naar een avontuur van Finn? Volg dan deze link.
Benieuwd naar de gehaakte bear-ear-hoodies van Isa en Bila? Volg dan deze link.


Fijne dahaaggg!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten